cpt. Cook
 

Aidža s masovými kuličkami

Albondigas - masové kuličky v rajské omáčce

Avokádo Zapata

Balenky z mletého masa plněné sýrem

Balenky z mletého masa se sýrem

Biff à la Lindström
(Hovězí à la Lindström)

Bifteky po turecku

Bifteky sekané

Cukety v rajské omáčce po arabsku

Česká velikonoční nádivka

Čevapčiči

Čufty se zeleninou

Dánské vepřové kuličky

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dolmas

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  papriky (zelné listy, tykvičky, okurky, mladé vinné listy), 1/2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 30 dkg mletého masa, 10 dkg vařené rýže, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžíce vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžíce citrónové šťávy, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli podusíme, přidáme mleté maso, rýži a koření, chvilku podusíme a směsí pak naplníme papriky. Ty krátce opečeme na sádle, zalijeme vývarem a dusíme. Omáčku zahustíme smetanou a rajčatovým protlakem. Podobně plníme zelné listy, mladé vydlabané tykvičky, okurky nebo mladé vinné listy.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1734x    verze pro tisk

Dušená rajčata s karbanátky

Dušené mleté maso

Fatimininy tyčinky

Frikadelky

Frikadelky se sýrem

Hanácká křenová placka