Dolmas
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 papriky (zelné listy, tykvičky, okurky, mladé vinné listy), 1/2 lžíce oleje, 1/2 cibule, 30 dkg mletého masa, 10 dkg vařené rýže, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžíce vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l kysané smetany, 1/2 lžíce citrónové šťávy, vepřové sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli podusíme, přidáme mleté maso, rýži a koření, chvilku podusíme a směsí pak naplníme papriky. Ty krátce opečeme na sádle, zalijeme vývarem a dusíme. Omáčku zahustíme smetanou a rajčatovým protlakem. Podobně plníme zelné listy, mladé vydlabané tykvičky, okurky nebo mladé vinné listy.