cpt. Cook
 

Aidža s masovými kuličkami

Albondigas - masové kuličky v rajské omáčce

Avokádo Zapata

Balenky z mletého masa plněné sýrem

Balenky z mletého masa se sýrem

Švédsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Biff à la Lindström

Hovězí à la Lindström

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg mletého hovězího masa, 1.2 dl vody, 3  žloutky, 1/2  cibule, 115 dkg červené řepy (nakládané, i se šťávou), 3.15 dkg kaparů, sůl, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Najemno nakrájíme cibuli a naloženou řepu na malé kousky. Smícháme mleté hovězí se žloutky, malým množstvím vody, solí a pepřem do hladkého těsta. Přidáme cibuli, kapary a řepu a také trochu řepné šťávy. Tvarujeme do malých kulatých placiček. Na rozehřátou pánev dáme trošku másla a rychle na něm opečeme karbenátky z obou stran, aniž bychom je nechali úplně propéct, mají být uvnitř spíše medium než well done.

www.tacos.cz Biff à la Lindström je švédská klasika s ruskou příchutí. Podobá se hamburgeru, ale se sladkou chutí červené řepy a slaností kaparů. Ve Švédsku byla představena v roce 1862 Henrikem Lindströmem, který se narodil a vyrůstal ve švédské rodině v Sankt-Petěrburgu. Lindström tehdy při návštěvě hotelové restaurace v Kalmaru na jihovýchodě Švédska zadal kuchaři pokyny, jak má jeho smažená masová placička vypadat. A odtud se potom rozšířil recept do celé země.

www.tacos.cz Příloha: opečený brambor, zelenina, např. fazolové lusky

vloženo 30.07.2011    zobrazeno 1609x    verze pro tisk

Bifteky po turecku

Bifteky sekané

Cukety v rajské omáčce po arabsku

Česká velikonoční nádivka

Čevapčiči

Čufty se zeleninou

Dánské vepřové kuličky

Dolmas

Dušená rajčata s karbanátky

Dušené mleté maso

Fatimininy tyčinky

Frikadelky

Frikadelky se sýrem

Hanácká křenová placka