cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

Brukvové zelí

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňový krém se šalvějovým olejem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrst dýňových semínek, olivový olej, mletá paprika, 70 dkg máslové tykve, 30 dkg brambor, 1.15 l zeleninového vývaru, 1/2 špetka muškátového oříšku, 1/2 hrst šalvěje, máslo, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Semínka smíchejte s trochou olivového oleje, ochuťte špetkou papriky, solí a pepřem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v horké troubě, přičemž je pravidelně obracejte.

www.tacos.cz Oloupejte máslovou dýni a brambory a nakrájejte je na stejně velké kostky. Uvařte je v zeleninovém vývaru a slijte. Pomocí kuchyňského robotu rozmixujte na hladkou konzistenci, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na pánvi orestujte lístky šalvěje na stejné směsi másla a olivového oleje. Pyré nalijte do misky, pokapejte šalvějovým olejem a ozdobte dýňovými semínky. Vynikající je k jehněčímu nebo smaženému rybímu filetu.

vloženo 28.01.2022    zobrazeno 507x    verze pro tisk

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou

Hrášek dušený