cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brukvové zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  kedluben, 1/2  cibule, 6 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce octa, moučkový cukr, kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a očištěné brukve nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme na hrubším struhadle. Do kastrolu dáme tuk, na kterém zpěníme drobně rozsekanou cibuli, přidáme brukev, sůl, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou, vydusíme, přidáme ocet a podle chuti cukr. Můžeme také zahustit smetanou, do které zakvedláme trochu mouky. Zelí podáváme stejně jako hlávkové nebo kysané k pečenému masu smaženým karbanátkům, k pečené vodní drůbeži. Jemné mladé lístky brukví rozsekáme až nakonec a při podávání vmícháme do zelí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3354x    verze pro tisk

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Dýňový krém se šalvějovým olejem

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou

Hrášek dušený