Brukvové zelí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 8 kedluben, 1/2 cibule, 6 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce octa, moučkový cukr, kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a očištěné brukve nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme na hrubším struhadle. Do kastrolu dáme tuk, na kterém zpěníme drobně rozsekanou cibuli, přidáme brukev, sůl, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou, vydusíme, přidáme ocet a podle chuti cukr. Můžeme také zahustit smetanou, do které zakvedláme trochu mouky. Zelí podáváme stejně jako hlávkové nebo kysané k pečenému masu smaženým karbanátkům, k pečené vodní drůbeži. Jemné mladé lístky brukví rozsekáme až nakonec a při podávání vmícháme do zelí.