zkopírováno z http://www.tacos.cz Čisté maso bez kosti (šál nebo květová špička) opereme, nakrájíme na kousky (asi 2 na porci), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme rychle na pánvi ze všech stran dočervena. Potom přeložíme maso do jiné nádoby. Na pánev, na níž se maso opékalo, vlijeme sklenici vody, povaříme a procedíme na maso, přidáme ještě vodu podle potřeby, zakryjeme a dusíme na mírném ohni, až je maso měkké. K dušenému masu přidáme cibuli zpěněnou na tuku a koření. Před koncem dušení přidáme brambory, které jsme očištěné a pokrájené podle velikosti na čtvrtky nebo na půlky předem trochu opekli, a spolu s masem je podle potřeby dodusíme (asi půl hodiny). Při podávání sypeme pokrm jemně rozsekanou petrželkou nebo koprem.
www.tacos.cz Stejně lze připravit i skopové nebo vepřové maso.