cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Burgundské hovězí
(Boeuf bourguignon)

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

Dušená pečeně na rajčatech

Dušené hovězí maso na hřebíčku

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené hovězí na cibulce s brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího (šál nebo květová špička), 80 dkg brambor, 2  cibule, 1/2  bobkový list, 2  hřebíčky, 3 špetky mletého pepře nebo mleté papriky, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl, 1/2 sklenka vody, zelená petrželka nebo kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čisté maso bez kosti (šál nebo květová špička) opereme, nakrájíme na kousky (asi 2 na porci), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme rychle na pánvi ze všech stran dočervena. Potom přeložíme maso do jiné nádoby. Na pánev, na níž se maso opékalo, vlijeme sklenici vody, povaříme a procedíme na maso, přidáme ještě vodu podle potřeby, zakryjeme a dusíme na mírném ohni, až je maso měkké. K dušenému masu přidáme cibuli zpěněnou na tuku a koření. Před koncem dušení přidáme brambory, které jsme očištěné a pokrájené podle velikosti na čtvrtky nebo na půlky předem trochu opekli, a spolu s masem je podle potřeby dodusíme (asi půl hodiny). Při podávání sypeme pokrm jemně rozsekanou petrželkou nebo koprem.

www.tacos.cz Stejně lze připravit i skopové nebo vepřové maso.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5831x    verze pro tisk

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka