Dušené hovězí maso na hřebíčku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg zadního hovězího, 10 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 velká cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, 2 dl červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu dobromysli nebo majoránky, 150 dkg rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou cibuli, česnek, koření a ještě osmahneme. Pak zalijeme červeným vínem a dusíme asi půl hodiny. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme poklicí a dusíme, až maso změkne (lze dusit i v tlakovém hrnci). Nakonec maso nakrájíme na plátky, omáčku protlačíme hrubým sítem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.