zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte hovězí na kostičky po 4-5 cm. Nechte marinovat 12 hodin v červeném burgundském s likérem marc, olejem, bylinkami - bouquet garni, a s cibulí a mrkví nakrájenými na kroužky. Po 12 hodinách osušte kousky hovězího kuchyňským papírem, osmahněte na másle a dejte stranou. Na slanině osmahněte cibulku a přidejte hovězí maso. Poprašte moukou a nechte zhnědnout. Lehce osolte a opepřete. Přidejte přeceděnou marinádu, ve které bylo maso naložené, a dolijte víno tak, aby bylo maso zakryté. Přidejte žampióny. Přiveďte k varu. Přikryjte a nechte dusit na mírném ohni nejméně 3 hodiny. Při podávání oflambujte skleničkou likéru marc. Podávejte velmi teplé.
www.tacos.cz Příloha: brambory vařené v páře posypané petrželkou