Zeleninový krém s pórkem a brambory
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg mrkve, 20 dkg celeru, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1.15 l vody, 1/2 kostka bujónu (masox), 715 dkg moučných brambor, 40 dkg pórku, 20 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, celer, brambory a slaninu na kostičky. Drobně usekanou cibuli, mrkev a celer podusíme 5 minut na rozehřátém másle, podlijeme vodou a vaříme na mírném ohni 30 minut. Polévku rozmixujeme, přidáme kostku bujónu, sůl a pepř. Brambory a pórek vložíme do polévky a vaříme dalších 25 minut. Slaninu rozškvaříme na suché teflonové pánvi, vyjmeme, osušíme na papírovém ubrousku a před podáváním nasypeme do polévky.