Veselská bramboračka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 velké brambory, 150 dkg kysaného zelí, 1/2 šálek kysané smetany, cibule, kmín, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, vejce, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka. Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka. Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.