cpt. Cook
 

Špenátová polévka

Špenátová polévka Paparot

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

Topinamburové velouté s kari
(Velouté de topinambours au curry)

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Veselská bramboračka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 velké brambory, 150 dkg kysaného zelí, 1/2 šálek kysané smetany, cibule, kmín, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, vejce, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka. Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka. Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1770x    verze pro tisk

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou