cpt. Cook
 

Špenátová polévka

Špenátová polévka Paparot

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

Topinamburové velouté s kari
(Velouté de topinambours au curry)

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Vellutata di carote

Mrkvová polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mrkve, 9 dkg cibule, 1/2  brambora, 1/2 l zeleninového vývaru, 15 dl sektu - Prosecco nebo jiné suché šumivé víno, 1.15 stonku řapíkatého celeru, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2  bobkové listy, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájenou cibuli dejte do většího hrnce, zalijte olejem a zakryté poduste na mírném ohni asi 10 minut, jen aby změkla, ale nezezlátla. Potom na minutku přimíchejte očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, pečenou a oloupanou bramboru a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Potom přidejte vývar nebo vodu, 2/3 Prosecca a bobkový list. Částečně zakryté povařte asi 30 minut, aby zelenina hodně změkla. Bobkový list vyjměte a nechte polévku trošku zchládnout, pak rozmixujte, doporučuje se ji přecedit, aby byla jemnější. Před podáváním znovu přiveďte k varu, dochuťte solí i čerstvě mletým pepřem a potom rozdělte na talíře. Na každý navíc doprostřed přilejte 2 lžíce chlazeného Prosecca.
vloženo 19.03.2011    zobrazeno 1966x    verze pro tisk

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou