Velouté z čekanky a brambor
Vellutata di radicchio e patate
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 20 dkg červené čekanky di Treviso, 13 dkg brambor, 1/2 pórek, 4.15 dl zeleninového vývaru, 4 dkg másla, 15 cl sychého bílého vína, sůl, mletý pepř, vlašský ořech podle chuti, smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte a nakrájejte čekanku na malé kousky. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte nadrobno, osmahněte ho na pánvi na másle a přidejte brambory a čekanku. Vmíchejte bílé víno a nechte ho zcela odpařit. Zalijte zeleninovým vývarem, přikryjte a vařte asi 30 minut. Pomocí ručního mixéru směs zpracujte na krém. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku při servírování ozdobte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a několika lžícemi smetany.