Topinamburové velouté s kari
Velouté de topinambours au curry
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 150 dkg topinamburů, 1/2 kostka kuřecího vývaru, 7.15 dl vody, 1/2 lžička medu, 1/2 lžička karí koření, 1.15 dl smetany, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpusťte kostku bujónu ve vroucí vodě. Topinambury důkladně omyjte a nakrájejte je na kostky, aniž byste je loupali. V kameninovém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájené topinambury. Za stálého míchání smažte 5 minut na mírném ohni. Přidejte kari a med, aby trochu zkaramelizovaly. Do hrnce nalijte kuřecí vývar a přiveďte ho k varu. Přidejte tekutou smetanu a přikryté nechte 30 minut vařit. Rozmixujte v mixéru nebo ponorným ručním mixérem, abyste získali hladké krémové velouté. V případě potřeby dochuťte pepřem a solí.