cpt. Cook
 

Špenátová polévka

Špenátová polévka Paparot

Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka se ztracenými vejci

Špenátová s vajíčkem

Špenátovo-brokolicová polévka

Teplá polévka z okurek a brambor

Tomatová polévka s koriandrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Topinamburové velouté s kari

Velouté de topinambours au curry

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg topinamburů, 1/2 kostka kuřecího vývaru, 7.15 dl vody, 1/2 lžička medu, 1/2 lžička karí koření, 1.15 dl smetany, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpusťte kostku bujónu ve vroucí vodě. Topinambury důkladně omyjte a nakrájejte je na kostky, aniž byste je loupali. V kameninovém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájené topinambury. Za stálého míchání smažte 5 minut na mírném ohni. Přidejte kari a med, aby trochu zkaramelizovaly. Do hrnce nalijte kuřecí vývar a přiveďte ho k varu. Přidejte tekutou smetanu a přikryté nechte 30 minut vařit. Rozmixujte v mixéru nebo ponorným ručním mixérem, abyste získali hladké krémové velouté. V případě potřeby dochuťte pepřem a solí.
vloženo 15.01.2022    zobrazeno 465x    verze pro tisk

Tukožroutská polévka

Tykvová polévka
(Potage au potiron)

Tykvová s opékaným chlebem

Tykvová se smetanou

Tykvová se sójovou omáčkou

Valašská kyselica

Vellutata di carote
(Mrkvová polévka)

Velouté z čekanky a brambor
(Vellutata di radicchio e patate)

Veselská bramboračka

Vlasové nudle s chřestem

Vločková polévka se zeleninou