Zeleninová polévka jarní
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.15 l vody, 2 karotky, 2 jarní cibulky, 2 kedlubny, 1/2 květáku, 2 lžíce zeleného hrášku, 1/2 hlávkový salát, sůl, mletý pepř, 2 brambory, zelená petrželka, 1/2 kostka bujónu (masox), 15 dkg tvrdého sýra, 15 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou karotku, naťové cibulky a brukve nakrájíme na nudličky, osmažíme na másle a zalijeme osolenou vodou. Přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek, loupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme, až je zelenina měkká. Pak přidáme zelenou petržel, na nudličky nakrájený salát a ve vývaru rozpustíme polévkovou kostku. Polévka je hustá zeleninou. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.