Courge spaghetti gratinée au poulet, aux épinards et au parmesan recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mezitím na velké pánvi rozehřejte zbývající olej na středním plameni. Přidejte jemně nasekanou šalotku a utřený česnek a za občasného míchání smažte 3 minuty. Přidejte kuřecí nebo vepřové maso na kousíčky nasekané a za stálého míchání a rozbíjení dřevěnou vařečkou restujte 5 minut. Nakonec přidejte nahrubo nasekaný baby špenát a povařte 2 minuty, dokud kuře nezrůžoví a špenát nezměkne. Pánev stáhněte z ohně. Vmíchejte smetanu, strouhaný parmazán, nasekanou šalvěj i oregano, citronovou šťávu a případně chilli a dobře promíchejte. Přidejte dýňové špagety a promíchejte, aby se dobře obalily. V případě potřeby je dosolte a opepřete.
www.tacos.cz Na půlky dýní dejte kuřecí náplň. Posypte strouhanou mozzarellou a dochuťte pepřem. Zapékejte 10 minut až se sýr rozpustí. Pokračujte v pečení pod grilem po dobu 2 minut, aby sýr získal zlatohnědou barvu. Vyjměte je z trouby a nechte 5 minut stát. V případě potřeby posypte čerstvou šalvějí a oreganem. Naporcujte - rozkrojte každou polovinu dýně napůl.