cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev smažená na másle

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  tykve (po 300 g, menší), 1/4 hrnečku hladké mouky, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2  vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce strouhanky, 1/2 hrnečku másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme, ale neloupeme. Odkrojíme špičky a nakrájíme podélně na čtvrtiny, které dále nakrájíme na plátky. Připravíme si tři misky, které naplníme následujícím způsobem:

www.tacos.cz - první miska: mouka, sůl, pepř

www.tacos.cz - druhá miska: vejce s citrónovou šťávou

www.tacos.cz - třetí miska: strouhanka

www.tacos.cz

www.tacos.cz Kousky tykve obalujeme postupně ve všech miskách. Obalené kousky rychle osmahneme na rozehřátém másle. Osmažené kousky dáváme na papírový ubrousek osušit. Podáváme s vařenými brambory. Osmažené kousky lze při podávání dochutit kečupem nebo majonézou, ale není to třeba, protože obalovací hmota má velmi dobrou chuť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1960x    verze pro tisk

Tykev zapečená s brynzou