zkopírováno z http://www.tacos.cz Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, přidáme trochu drceného kmínu, na okurkovém struhadle nastrouhanou tykev, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme na velmi mírném ohni téměř doměkka. Po chvilce zaprášíme povrch hladkou moukou, kterou necháme chvilku propařit a potom ji vmícháme do pokrmu. Okyselíme, event. přisolíme, je-li třeba. Tykev potřebuje k přípravě jen velmi málo času, proto nám zabere jen chvilku.
www.tacos.cz Na tykvové zelí použijeme menší plody nebo malé tykvičky, které by vzhledem k pokročilejší roční době už nedorostly do obvyklých obdivovaných velikostí. Tykve nebo také dýně či cukety jsou pro svůj vysoký obsah velmi prospěšného zinku pro naše zdraví velmi důležité a jinou zeleninou těžko nahraditelné. Proto bychom neměli žádnou z malých nedorostlých tykviček nechat zmrznout, shnít nebo uvadnout.