cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Venkovský bramborový salát

Ensalada campera

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  1/2 kg brambor, 1/2 lžička soli, 4  jarní cibulky, 2  rajčata, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 2  vejce natvrdo, 1/2 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 12  oliv, 1/2  hlávkový salát
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné brambory uvaříme doměkka ve slupce. Po zchládnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme v misce nadrobno nakrájenou jarní cibulku se solí, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, olivový olej, citrónovou šťávu a nasekanou petrželku. Opatrně smícháme brambory s tímto dresingem. Bramborový salát podáváme doplněný kolečkem natvrdo uvařeného vajíčka, kouskem tuňáka a olivou. Dozdobíme lístkem zeleného salátu.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 2270x    verze pro tisk