Venkovský bramborový salát
Ensalada campera
recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí: 1/2 kg brambor, 1/2 lžička soli, 4 jarní cibulky, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 vejce natvrdo, 1/2 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 12 oliv, 1/2 hlávkový salát
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné brambory uvaříme doměkka ve slupce. Po zchládnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme v misce nadrobno nakrájenou jarní cibulku se solí, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, olivový olej, citrónovou šťávu a nasekanou petrželku. Opatrně smícháme brambory s tímto dresingem. Bramborový salát podáváme doplněný kolečkem natvrdo uvařeného vajíčka, kouskem tuňáka a olivou. Dozdobíme lístkem zeleného salátu.