Patatas bravas recept ze stránek www.tacos.cz
rajčatová omáčka: 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 kg rajčat, 1/2 lžička soli, 1/2 bobkový list, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 dl vývaru nebo bílého vína či vody,
omáčka brava: 1.715 dl rajčatové omáčky, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky mletého kmínu, cayenský pepř, sůl
www.tacos.cz Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně asi 3 cm. Osmažíme je dozlatova a doměkka v dostatečném množství oleje. Osušíme na savém papíru a osolíme. Navršíme na talířky do hromádek a zalejeme pálivou omáčkou, která vznikne promícháním základní rajčatové omáčky, rozetřeného česneku, spousty vloček chilli a ostatních surovin.