Tortilla de patata recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Olej v pánvi opět rozpálíme, ujistíme se, že rovnoměrně pokrývá dno. Do pánve nalejeme vaječnou směs, rovnoměrně ji srováme. Lehce vše protřeseme, abychom zabránili přilepení a připálení a asi minutu zprudka smažíme. Potom teplotu snížíme a smažíme další 2 - 3 minuty, dokud vejce navrchu nezačne tuhnout. Na pánev položíme desku nebo talíř větší než je její průměr. Rukou ji uprostřed přidržujeme, pánev obrátíme a tortillu vyklopíme. Na pánev přidáme odložený olej, opět ji rozpálíme. Když je olej horký, přesuneme na pánev tortillu syrovou stranou dolů. Zlehka protřeseme, aby se nepřilepila a zase minutu smažíme zprudka a potom 3 minuty na staženém plameni.
www.tacos.cz Hotovou tortillu dáme na servírovací talíř a necháme vychladnout. Krájíme na dílky nebo na klíny a podáváme s párátky na nabodnutí nebo na tenkých kouskách chleba.