Croquetas variadas recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz V hlubokém talíři rozšleháme vejce, na jiném si připravíme strouhanku. Lehce namočenýma rukama tvoříme ze směsi kuličky velikosti vlašského ořechu, každou obalíme v mouce, ponoříme do vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance. Odkládáme je do zásoby na voskový papír. Kuličky dáme aspoň na 15 minut (ale klidně i několik hodin) do chladničky, aby ztuhly.
www.tacos.cz V hluboké pánvi rozpálíme olej, asi 3cm vrstvu. Vkládáme do něj postupně 4 - 5 kroket a smažíme je asi minutu, během smažení obracíme. Vyjmeme je děrovanou lžící a necháme na papíře v teple osušit. Podáváme ihned horké, pokud by nám vyhladly, můžeme je ohřát v troubě při 150 °C.
www.tacos.cz Místo tresky můžete jako náplň použít nasekanou šunku, kuřecí, krůtí i hovězí maso, chorizo klobásu. Krokety jsou oblíbeným jídlem Basků, jedí se jako tapas se sklenkou vína, nebo menší jídlo k večeři.