cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Španělsko   bluestarbluestarbluestarwhitestarwhitestar

Buñuelos de bacalao ahumado

Krokety z uzené tresky

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  150 dkg uzené tresky, 3 dl mléka, 2  brambory, 3 lžíce hladké mouky, 1/2  vejce, 1/2  citrón na kůru, 1/2  cibule, 1/2 lžíce nasekaného kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do hrnce dejte nakrájenou cibuli, zalijte ji mlékem, zakryjte a povařte asi 5 minut. Vložte vykostěnou nadrobenou tresku a nechte dusit dalších 5 minut. Přidejte nakrájené brambory a přiklopené nechte zněknout, asi 8 minut. Po vychladnutí dobře vše promíchejte s přidanou moukou, koprem, vajíčkem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Vytvořte malé kuličky a dejte je do lednice aspoň na půl hodiny. Před podáváním usmažte dohněda.

www.tacos.cz Příloha: citronové klínky

vloženo 18.05.2023    zobrazeno 604x    verze pro tisk

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)