cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tortilla Española

recept ze stránek www.tacos.cz
16 porcí:  6 lžic olivového oleje, 1/2 kg brambor, 2 lžíce nakrájené cibule, 6  vajec, 1/2 lžička soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, do oleje přidáváme plátky brambor a smažíme je pomalu tak, aby nezhnědly, v oleji je často obracíme. Když jsou částečně hotové, přidáme nakrájenou cibuli a dál smažíme, dokud nejsou měkké, celkem potřebujeme asi 20-30 minut. Ve velké míse rozmícháme vejce se solí. Na brambory položíme plochý talíř a slejeme přebytečný tuk do jiné misky. Brambory nasypeme do mísy s vajíčky a dobře vše promícháme. Na pánev vrátíme část oleje a na rozehřátý nalejeme bramborovo-vaječnou směs. Smažíme na středním plameni asi 5 minut, omeletu nenecháme ze spodní strany zhnědnout. Pánví potřeseme, aby se tortilla odlepila ode dna, položíme na ni plochý talíř, pevně přidržíme a přikrytou pánev otočíme a tím tortillu dostaneme na talíř. Na pánev zase přidáme trochu oleje a placku na ni sesuneme, aby se osmažila i z druhé strany. Stačí asi 3 minuty. Přesuneme na servírovací talíř a podáváme teplou či studenou, nakrájenou na klínky nebo čtverečky.
vloženo 28.09.2013    zobrazeno 2016x    verze pro tisk

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)