cpt. Cook
 

Španělsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Aperitivo de polenta, jamón y queso

Předkrm z polenty, šunky a sýra

recept ze stránek www.tacos.cz
30 porcí:  215 dkg polenty, 20 dkg šunky serrano, 15 dkg parmazánu, 1/2 l vody, 16  zelených chřestů, 2  mrkve, extra virgin olivový olej, sůl, strouhanka, sezamové semínko
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přiveďte vodu k varu. Když se začne vařit, přisypejte postupně polentu a dobře promíchejte. Přidejte strouhaný sýr a sůl a pokračujte v míchání. Za stálého míchání udržujte na ohni po dobu 10 minut. Nakrájejte šunku a osmahněte ji na pánvi s trochou oleje. Šunku přidejte k polentě a dobře promíchejte.

www.tacos.cz Polentu rozprostřete na hliníkovou fólii a nechte vychladnout. Nakrájejte ji na čtverečky, obalte ve strouhance a směsi sezamových semínek a osmažte na pánvi s olejem.

www.tacos.cz Chřest očistěte a krátce orestujte na pánvi s olejem. Z mrkve škrabkou na brambory podélně loupejte tenoučké plátky, přidejte je ke chřestu, okořeňte a krátce orestujte. Polentové kousky podávejte s restovanou zeleninou.

vloženo 18.05.2023    zobrazeno 604x    verze pro tisk

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)