Venkovský bramborový salát - recept cpt. Cooka
Ensalada campera
12 porcí: 1 kg brambor, 1 lžička soli, 4 jarní cibulky, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 vejce natvrdo, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 12 oliv, 1 hlávkový salát
Očistěné brambory uvaříme doměkka ve slupce. Po zchládnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme v misce nadrobno nakrájenou jarní cibulku se solí, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, olivový olej, citrónovou šťávu a nasekanou petrželku. Opatrně smícháme brambory s tímto dresingem. Bramborový salát podáváme doplněný kolečkem natvrdo uvařeného vajíčka, kouskem tuňáka a olivou. Dozdobíme lístkem zeleného salátu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka