cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  115 dkg fusilli z červené čočky, 2 hrsti rukoly, 6 dkg nesolených, nepražených oříšků kešu, 1/2 stroužek česneku, 1.215 dl vřící vody, 1/2  červená paprika, 4  sušená rajčata, 8 lístků bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve si připravte omáčku. Kešu oříšky a nasekaný česnek dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát. Mezitím postavte velký hrnec s vodou na silný oheň. Když se voda rychle vaří, vsypte těstoviny a trochu soli, jednou promíchejte a vařte podle návodu na obalu, dokud těstoviny nezměknou, ale stále zůstávají al dente.

www.tacos.cz Dále přidejte oloupanou pečenou nebo konzervovanou papriku a sušená rajčata do mísy s kešu oříšky, česnekem a vodou a pak je rozmixujte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu na hladkou krémovou omáčku. Vmíchejte bazalku a dochuťte černým pepřem.

www.tacos.cz Těstoviny slijte, smíchejte s omáčkou ve velké míse, rozdělte do misek a do každé přidejte hrst rukoly.

vloženo 30.11.2021    zobrazeno 551x    verze pro tisk

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)