cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Řecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Revithia

Cizrnový hrnec

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  28 dkg suché cizrny, 1.6 dl olivového oleje, 1/2  cibule, 2  mrkve, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 3 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 15 dl vývaru z cizrny na rozmíchání protlaku, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte cizrnu a ponechejte přes noc namočenou v míse s vodou. Druhý den vodu slijte a cizrnu propláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte ji k varu. Během varu sbírejte z povrchu pěnu, dokud není voda čistá, tím se zruší případná hořkost. Vařte přikryté, dokud není cizrna měkká, asi hodinu. Pak vývar slejte do jiné nádoby. Na velké pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli a přidejte i nasekaný česnek. Přidejte cizrnu a protlak rozmíchaný v části cizrnového vývaru, na kostičky nakrájenou zeleninu i s posekanými lístky celeru. Promíchejte vše, přisolte a připepřete, přidejte trošku cukru a nechte probublávat asi 45 minut. Podávat můžete s fetou, olivami a čerstvým chlebem.
vloženo 09.07.2010    zobrazeno 2310x    verze pro tisk

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)