cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Toskánské zapečené fazole

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička fenyklu, 2 konzervy bílých fazolí, 2 šálky nakládaných rajčat, 3 šálky kapusty, 1/2 lžička dobromysli, 1/4 šálku italského sýra Fontina nebo mozzarella, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a semínka fenyklu, za občasného míchání restujte asi 5 minut. Přidejte zcezené a propláchnuté fazole z konzervy, drcená rajčata, nahrubo nakrájenou kapustu a sušené oregano a dobře promíchejte. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, dokud omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut. Vmíchejte polovinu čerstvě nasekané bazalky, dochuťte solí a pepřem. Posypte strouhanným sýrem Fontina.

www.tacos.cz Přeneste pánev do předehřáté trouby, opékejte, dokud se sýr nerozpustí, 4 až 5 minut. Posypte zbývající bazalkou. V případě potřeby podávejte s toasty.

vloženo 02.12.2022    zobrazeno 738x    verze pro tisk

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)