cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Uzené maso s fazolemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg bílých fazolí, 30 dkg uzeného masa, 8 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky, 4 dkg oleje, mletá paprika, mletý pepř, bobkový list, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole uvaříme do poloměkka. Uzené maso rozkrájíme na kostičky, přidáme k poloměkkým fazolím a spolu se špetkou mletého pepře a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Jíškou zahustíme fazole s masem, ochutíme špetkou mleté papriky a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2430x    verze pro tisk

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)