Tbikha
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg bobů, 3 lilky, 4 cukety, 4 brambory, 4 rajčata, 2 cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 špetka harissy, sůl, mletý pepř, 2 sklenky vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvý bob opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Baklažány a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. česnek oloupeme. Rajská jablíčka spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. V hluboké nádobě osmažíme na olivovém oleji cibuli, česnek, brambory, cuketu a baklažány. Přidáme boby, okořeníme harissou, osolíme, opepříme, zalejeme vodou a na mírném plameni vaříme 30 minut. Přidáme rajská jablka a nasekanou petrželku. Znovu uvedeme do varu a podáváme horké.