cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tbikha

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg bobů, 3  lilky, 4  cukety, 4  brambory, 4  rajčata, 2  cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 špetka harissy, sůl, mletý pepř, 2 sklenky vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvý bob opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Baklažány a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. česnek oloupeme. Rajská jablíčka spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. V hluboké nádobě osmažíme na olivovém oleji cibuli, česnek, brambory, cuketu a baklažány. Přidáme boby, okořeníme harissou, osolíme, opepříme, zalejeme vodou a na mírném plameni vaříme 30 minut. Přidáme rajská jablka a nasekanou petrželku. Znovu uvedeme do varu a podáváme horké.
vloženo 27.07.2007    zobrazeno 2081x    verze pro tisk

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)