Špagety s čéči
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg cizrny (čéči), 40 dkg špaget, 6 dkg anglické slaniny, 115 dkg klobásy, česnek, bazalka, sůl, mletý pepř, chilli papričky, 315 dkg rajčat (čerstvá, oloupaná a pokrájená nebo z konzervy)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Římský hrách namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka. Těstovinu připravíme all dente (uvaříme ji doměkka do 2/3), ocedíme ji a propláchneme. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka. Stroužky česneku prolisujeme. Slaninu rozpustíme, lehce na ní orestujeme česnek a klobásu. Přidáme drcená rajčata, směs zavaříme a ochutíme posekanou bazalkou, solí, pepřem a chilli. Do takto připraveného sosu zavaříme uvařený hrách a nakonec vmícháme špagety a společně prohřejeme.