cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/4 šálku červeného vína, 1/2 lžíce cizrnové mouky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2  rajče, 1/2 lžíce nasekané šalvěje, 1/2 lžíce nasekaného tymiánu, 715 dkg čerstvých hub, 42 dkg vařené (i z konzervy) hnědé čočky, 2 lžičky sójové omáčky, 1/2 šálek zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 2 lžíce zelené petrželky na posyp při podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na středním plameni osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek. Přidejte červené víno a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte mouku a míchejte minutu. Přidejte rajčatový protlak a nakrájené rajče a nechte ještě několik minut vařit.

www.tacos.cz Přidejte nasekané bylinky a poté přihoďte na plátky nakrájené houby. Smažte několik minut, dokud houby nezměknou, a poté přidejte uvařenou čočku, sójovou omáčku, zeleninový vývar a sůl a pepř podle chuti. Pokračujte v dušení, dokud omáčka nezhoustne, a těsně před podáváním zasypejte nasekanou petrželkou.

vloženo 21.12.2021    zobrazeno 567x    verze pro tisk

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)