cpt. Cook
 

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní
(Parmentier aux lentilles vertes et a la courge butternut)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní čočka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg čočky, 1.15 lžíce kaparů, 2 lžíce nakrájené kysané okurek, 1/2  cibule, 2 lžíce zelené petrželky, 15 lžic vepřového sádla nebo oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku uvaříme v neslané vodě a ocedíme. Na pánev dáme sádlo, pokrájenou cibulku, zpěníme, přidáme čočku, kapary, okurky, petrželku, osolíme a opepříme a chvilku dusíme. Podáváme s volským okem nebo s vařeným uzeným masem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2442x    verze pro tisk