cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čočky beluga, 9 dl vody, 10 dkg zeleného hrášku, 15 dkg baby špenátu, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, několik  koriandrových lístků, 4  vejce, 3 dl kokosového mléka, 1/2 lžíce karí koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžíce rostlinného oleje, chilli, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte cibuli a česnek. V hrnci smažte na oleji na mírném ohni 5 minut, pak přidejte kari, zázvor, čočku a vodu. Nechte 15 minut dusit a poté přidejte hrášek a vařte dalších 9 minut. Přestaňte vařit a přidejte lístky špenátu.

www.tacos.cz Do mísy přilijte kokosové mléko, nasekaný koriandr, chilli papričku a sůl. Dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Dortovou formu nebo terinu vyložte pečicím papírem. Ve velké míse rozšlehejte vejce a přidejte je do teplé směsi. Naplňte formu a pečte 45 minut.

www.tacos.cz Před vyklopením a podáváním se zeleným salátem nechte terinu vychladnout.

www.tacos.cz

vloženo 01.06.2024    zobrazeno 282x    verze pro tisk

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)