Ragú z lesních hub a hnědé čočky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/4 šálku červeného vína, 1 lžíce cizrnové mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 rajče, 1 lžíce nasekané šalvěje, 1 lžíce nasekaného tymiánu, 75 dkg čerstvých hub, 42 dkg vařené (i z konzervy) hnědé čočky, 2 lžičky sójové omáčky, 1 šálek zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 2 lžíce zelené petrželky na posyp při podávání
Na středním plameni osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek. Přidejte červené víno a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte mouku a míchejte minutu. Přidejte rajčatový protlak a nakrájené rajče a nechte ještě několik minut vařit.
Přidejte nasekané bylinky a poté přihoďte na plátky nakrájené houby. Smažte několik minut, dokud houby nezměknou, a poté přidejte uvařenou čočku, sójovou omáčku, zeleninový vývar a sůl a pepř podle chuti. Pokračujte v dušení, dokud omáčka nezhoustne, a těsně před podáváním zasypejte nasekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka