Špagety s čéči - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg cizrny (čéči), 40 dkg špaget, 6 dkg anglické slaniny, 15 dkg klobásy, česnek, bazalka, sůl, mletý pepř, chilli papričky, 35 dkg rajčat (čerstvá, oloupaná a pokrájená nebo z konzervy)
Římský hrách namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka. Těstovinu připravíme all dente (uvaříme ji doměkka do 2/3), ocedíme ji a propláchneme. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka. Stroužky česneku prolisujeme. Slaninu rozpustíme, lehce na ní orestujeme česnek a klobásu. Přidáme drcená rajčata, směs zavaříme a ochutíme posekanou bazalkou, solí, pepřem a chilli. Do takto připraveného sosu zavaříme uvařený hrách a nakonec vmícháme špagety a společně prohřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka