Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou - recept cpt. Cooka
2 porce: 15 dkg fusilli z červené čočky, 2 hrsti rukoly, 6 dkg nesolených, nepražených oříšků kešu, 1 stroužek česneku, 1.25 dl vřící vody, 1 červená paprika, 4 sušená rajčata, 8 lístků bazalky
Nejprve si připravte omáčku. Kešu oříšky a nasekaný česnek dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát. Mezitím postavte velký hrnec s vodou na silný oheň. Když se voda rychle vaří, vsypte těstoviny a trochu soli, jednou promíchejte a vařte podle návodu na obalu, dokud těstoviny nezměknou, ale stále zůstávají al dente.
Dále přidejte oloupanou pečenou nebo konzervovanou papriku a sušená rajčata do mísy s kešu oříšky, česnekem a vodou a pak je rozmixujte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu na hladkou krémovou omáčku. Vmíchejte bazalku a dochuťte černým pepřem.
Těstoviny slijte, smíchejte s omáčkou ve velké míse, rozdělte do misek a do každé přidejte hrst rukoly.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka