4 porce: 4 telecí řízky, sůl, 1
/2 lžíce másla, 1
/2 malá cibule, vývar, 1
/2 dl bílého vína, 1
/2 lžička hladké mouky, citrón,
Náplň: 1/2 vepřový řízek, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 3 lžíce smetany, 1/2 vejce, 15 dkg šunky, trochu vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Řízky (jeden na porci) naklepeme, osolíme, potřeme náplní, sbalíme a převážeme nití. Na másle zpěníme jemně usekanou cibuli a závitky po celém povrchu opečeme. Podlijeme vínem a vývarem a dusíme téměř do měkka. Pak je bez poklice na povrchu opečeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou s máslem a povaříme. Po odstavení z plotny ochutíme citrónem.
www.tacos.cz Příprava náplně: řízek umeleme, přidáme petrželku, žloutek, sůl, pepř, smetanu, trochu vína a drobně pokrájenou šunku. Zbylým bílkem potřeme řízky před naplněním, aby se nádivka neoddělovala.