Telecí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 telecí řízky, sůl, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, vývar, 1 dl bílého vína, 1 lžička hladké mouky, citrón,
Náplň: 1 vepřový řízek, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 3 lžíce smetany, 1 vejce, 5 dkg šunky, trochu vína
Řízky (jeden na porci) naklepeme, osolíme, potřeme náplní, sbalíme a převážeme nití. Na másle zpěníme jemně usekanou cibuli a závitky po celém povrchu opečeme. Podlijeme vínem a vývarem a dusíme téměř do měkka. Pak je bez poklice na povrchu opečeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou s máslem a povaříme. Po odstavení z plotny ochutíme citrónem.
Příprava náplně: řízek umeleme, přidáme petrželku, žloutek, sůl, pepř, smetanu, trochu vína a drobně pokrájenou šunku. Zbylým bílkem potřeme řízky před naplněním, aby se nádivka neoddělovala.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka