zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso vložíme do vařící vody, aby bylo bílé. Přidáme očištěnou zeleninu i sůl a vaříme do měkka. Když je maso měkké, uděláme bledou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme na omáčku. Přidáme pokrájené maso a nakonec omáčku zlepšíme žloutkem a podle libosti přikyselíme citrónem. Můžeme do ní přidat i vařený květák, rozdělený na růžičky, nebo malé houskové knedlíčky, okořeníme podle libosti, nejlépe zelenou petrželkou.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Zadělávané telecí, houskové knedlíčky a květák. - Zadělávané telecí, brambory nebo nudle, a salát, po případě kompot.
www.tacos.cz Maso živí bílkovinami, knedlíčky, nudle nebo brambory sytí a zelenina nebo kompot přidá látky ochranné.