zkopírováno z http://www.tacos.cz Z masa upravíme váleček a převážeme motouzem. V kastrole rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme máslo, a osolené maso po celém povrchu opečeme. Pak je dusíme při mírném podlévání do poloměkka. Přidáme cibuli vcelku a na nudličky nakrájený celer. Ke konci přípravy necháme pečeni bez poklice na povrchu opéci. Přilijeme smetanu smíchanou s moukou a víno a necháme povařit. Povrch pečeně potřeme sardelovým máslem a zbytek přidáme do omáčky. Ještě několikrát pečeni polijeme omáčkou, pak ji vyjmeme a nakrájíme. Omáčku podáme v omáčníku, necedíme ji, vyjmeme jen cibuli. Stejným způsobem možno připravit i maso králičí.
www.tacos.cz Příloha: jemné noky nebo knedlík