cpt. Cook
 

Telecí kotlety à la Nelson II

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí maso dušené (à la creme)

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  20 dkg telecího hrudí nebo krku s kostí, 2 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, šťáva z telecí pečeně, 15 cl přírodního bílého vína, 10 cl smetany, sůl, celý pepř, bobkový list, hřebíček
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěné maso z telecího krku nebo hrudí se nakrájí na drobnější kousky, osmahne na oleji, zapráší moukou a znovu osmahne. Pak se zalije trochou šťávy z telecí pečeně nebo silným vývarem z telecích kostí, trochou bílého vína, osolí, přidá se celý pepř, kousek bobkového listu, hřebíček a nechá se přikryté dusit. Měkké maso se vyjme a procezená omáčka se zjemní trochou smetany a znovu lehce podusí s masem.

www.tacos.cz Příloha: dušená nebo vařená rýže, těstoviny nebo brambory. Pokrm je možno kombinovat se žampióny podušenými na másle. Odlišnou chuť možno dosáhnout záměnou telecí šťávy za kečup nebo rajčatovým protlakem a kyselou smetanou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4372x    verze pro tisk

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem