Telecí kýta na Magyaróvárský způsob
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg telecího masa, 2 dkg soli, 15 cl oleje, 15 dkg másla, 15 dkg cibule, 215 dkg čerstvých hub, 15 dkg zelené petrželky, 2 g mletého pepře, 1/2 žloutek, 12 dkg šunky, 12 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z telecí kýty odříznout řízky 140 - 160 g a lehce je naklepat. Omýt a v horkém oleji po obou stranách dohněda opéci. Opečené řízky odložit stranou. Očištěné a omyté houby pokrájet na malé kousky. Na pánvi rozehřát máslo, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a nechat zesklovatět. Přidat pokrájené houby, ochutit solí, petrželkou a mletým pepřem a za častého míchání je dobře osmažit. Sejmout z plotny a přimíchat syrový žloutek. Opečené telecí řízky potřít připravenou houbovou kaší a pokrýt plátkem šunky. Navrch položit plátky tučného Óvárského sýra a zapéci v horké troubě, až se bude sýr roztékat. Na talíř servírovat rýži se zeleným hráškem, na rýži položit zapečené telecí řízky a kolem zalít vypečenou šťávou. Jako přílohu podávat hranolky.