cpt. Cook
 

Telecí kotlety à la Nelson II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí kotouč sváteční

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecí kýty, 1/2 lžíce másla syrového, sardelová pasta, 1/8 kg slaniny, 1/4 kg uzeného masa, 1/2  žemle máčená v mléce, 1/2  vejce, 3  vejce na tvrdo, tuk na pečení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Velký plát masa v celku naklepeme, jen mírně osolíme po vnější straně, uvnitř potřeme sardelovým máslem, poklademe plátky z poloviny slaniny a pokryjeme nádivkou ze sekaného uzeného masa, umletého s houskou máčenou v mléce a spojeného vejcem. Mimo to do středu položíme za sebou tři oloupaná vejce vařená na tvrdo, která propíchneme dlouhým špejlem (ten po upečení vytáhneme). Stočíme a stiskneme, aby nádivka vyplnila mezery mezi vejci. Ovážeme, rychle opečeme na zbylé slanině a tuku. Pak podlévajíce dusíme nebo jen pečeme, až maso dostane barvu, což trvá asi hodinu. Podáváme buď teplý, nebo raději studený, kdy se lépe krájí a dobře se hodí do bufetu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2125x    verze pro tisk

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem