cpt. Cook
 

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková podle Romana Pauluse

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg hovězí svíčkové, 15 dkg slaniny, 20 dkg kořenové zeleniny, 10 dkg cibule, 15 cl citrónové šťávy, 7.15 dl hovězího vývaru, 3 dkg hořčice, 2 lžičky krystalového cukru, 15 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, 150 dkg smetany, olej, sůl, mletý pepř, ocet, bobkový list, nové koření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olej ve středně velkém hrnci, přidáme osolenou hovězí a prošpikovanou svíčkovou, zprudka opečeme ze všech stran a dáme stranou. V hrnci necháme rozškvařit slaninu, přidáme máslo, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme hořčici, zamícháme, podlejeme vínem a citronovou šťávou, necháme provařit 2 minuty. Do hotového základu zpět vložíme opečenou svíčkovou, koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka minimálně 20 minut. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.

www.tacos.cz Vyjmeme svíčkovou, šťávu svaříme na poloviční množství a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Za stálého míchání provaříme 10 minut, dochutíme a scedíme. Plátky masa s jemnou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovou omáčkou.

vloženo 30.01.2013    zobrazeno 6123x    verze pro tisk

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk