zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olej ve středně velkém hrnci, přidáme osolenou hovězí a prošpikovanou svíčkovou, zprudka opečeme ze všech stran a dáme stranou. V hrnci necháme rozškvařit slaninu, přidáme máslo, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme hořčici, zamícháme, podlejeme vínem a citronovou šťávou, necháme provařit 2 minuty. Do hotového základu zpět vložíme opečenou svíčkovou, koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka minimálně 20 minut. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.
www.tacos.cz Vyjmeme svíčkovou, šťávu svaříme na poloviční množství a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Za stálého míchání provaříme 10 minut, dochutíme a scedíme. Plátky masa s jemnou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovou omáčkou.