zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře uleželé maso nebo naloženou zvěřinu protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. Na omastku zpěníme současně cibuli a všechnu kořenovou zeleninu, oškrábanou i nakrájenou, a osmažíme ji, maso vložíme do omastku a po všech stranách nejprve opečeme, pak přidáme všechno koření, pepř, nové koření, bobkový list a hlavně tymián. Maso za občasného podlévání pečeme do měkka. Když je již upečené, vyjmeme je. Šťávu protlačíme cedníkem i se vší zeleninou a zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky, povaříme na omáčku, maso zatím nakrájíme a vložíme zpět přihřát. Podáváme s houskovými knedlíky.
www.tacos.cz Zajíce, předem naloženého, připravujeme právě tak. Králíka musíme předem také marinovat v octové vodě s kořením. Srnčí maso předem uleželé nebo naložené pečeme rovněž tak.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Svíčková na smetaně, knedlík, zeleninová polévka nebo ovoce po obědě, aby nechyběly látky ochranné.