Strážnický divoký šíp
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, 215 dkg uzené klobásy, 15 lžic oleje, 3 lžíce másla, 1/2 cibule, 1/2 lžičky chilli, 2 kapie, 20 dkg sterilovaného hrášku, 2 lžíce kečupu, 20 dkg rýže, 3 hřebíčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme chilli, trochu osmahneme, přidáme nakrájené kapie, hrášek, kečup, podusíme, přidáme předem s hřebíčky uvařenou rýži, promícháme, prohřejeme a podáváme s masem.