zkopírováno z http://www.tacos.cz Smícháme sardelovou pastu, usekanou cibuli, strouhanou citrónovou kůru a petrželku. Odblaněnou svíčkovou protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme kořeněnou směsí. Zbytek slaniny v kastrole vyškvaříme do sklovita, přidáme kousek másla, drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a maso na tomto základě po celém povrchu opečeme. Pak je za častého podlévání vývarem pečeme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou mouky, smíchanou se zbylým máslem, přilijeme víno a povaříme asi 5 minut.
www.tacos.cz Přílohy: jemný knedlík, noky, makaróny, smažené bramborové krokety a saláty zeleninové s ovocem. Pro sváteční příležitosti dáme jako přílohu záviny k obložení masa nebo knedlík vařený v ubrousku.