Strážnická roštěná se šlehačkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 615 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 8 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 15 dl vody, 3 dkg rajčatového protlaku, 4 dkg hladké mouky, 115 dkg smetany, 115 dkg moravské klobásy, 7.15 dkg šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, na horkém tuku po obou stranách opečeme, vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme trochu vody a protlak, vložíme roštěnky a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme na maso, na talíři zdobíme kolečky orestované klobásy a šlehačkou.