cpt. Cook
 

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 1/2 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg mleté papriky, 20 dkg šunkového vepřového kolena, 2 dkg soli, 8 dkg slaniny, 10 dkg čerstvých hub, 12 dkg husích jater, 115 dkg paprik, 8 dkg zeleného hrášku
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřát část oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat červenou paprikou a ihned rozředit vodou. Přidat nadrobno pokrájené šunkové koleno, osolit a přikryté vařit 30 - 40 minut, až vznikne hustý perkelt. Poté šťávu přecedit a odstavit stranou. Na malé kostičky nakrájenou slaninu nechat zesklovatět a přidat oloupané, dobře omyté a na kostičky nakrájené houby, stejně pokrájená husí játra a nakonec paprikové lusky. Jsou-li všechny přísady osmahnuty, zalít šťávou z perkeltu a vše přivést k varu. Nakonec vmíchat uvařený zelený hrášek. Stejně velké řízky lehce naklepat, osolit a na troše oleje středně propéci. Řízky položit na rýži, přelít připraveným ragú a jako přílohu podávat 'mřížkové' bramborové plátky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2227x    verze pro tisk

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk