zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát rozbalíme a necháme částečně rozmrazit. Vložíme na talíř a rozdělíme na kostky, aby rychleji roztál. Rohlíky nakrájíme na plátky, namočíme do trochy mléka a občas je promícháme, aby navlhly stejnoměrně. Na másle sklovitě osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájené uzené maso, jen krátce je osmahneme a odstavíme z plotny. Z navlhčených rohlíků vytlačíme na sítě mléko, dáme je do mísy, přidáme žloutky, maso s cibulí, květ, sůl a směs dobře utřeme. Ze špenátu na cedníku vytlačíme vodu a přidáme jej k ostatnímu. Vše dobře promícháme a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs naplníme do silně vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 1/2 hodiny. Podáváme se saláty.
www.tacos.cz Obměna: Povrch můžeme ke konci pečení posypat strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a necháme jen slabě gratinovat.
www.tacos.cz Poznámka: tento nákyp podáváme též jako přílohu k pečenému kůzleti.